Moure’s amb bicicleta, amb cotxe, a peu… la mobilitat és un dels grans debats globals que ens afecta en el dia a dia. No només pel temps que triguem a desplaçar-nos, sinó també per la despesa que suposa, per la contaminació que genera o per la sensació de més o menys seguretat.

Des d’Esquerra Republicana tenim clara la importància de la interconnexió amb els diferents mitjans de transport, la necessitat d’exigir a totes les administracions que compleixin les inversions previstes i, per tant, iniciar les obres de connexió del Tramvia per la Carretera, que  suposarà un estalvi important de temps per a les persones usuàries per arribar fins a Barcelona i fins a altres mitjans de transport, com el Metro.

Però més enllà de la idea clara que tenim, quines creus que han de ser les prioritats? Consideres que hi ha alguna iniciativa que Esquerra hagués de prendre només arribar a l’alcaldia? Quina és la necessitat més imperiosa? El Metro, la connexió amb RENFE, més carrils bici, restringir la circulació…?

Mobilitat a peu

 1. Implantarem tot el Pla de Passos de vianants per millorar la visibilitat i arribar els zero accidents i adequar-los per a persones amb mobilitat reduïda.
 2. Incrementarem les zones de descans per millorar la mobilitat sobretot de la gent més gran.
 3. Millorarem els itineraris de vianants dels diferents barris amb el centre de Sant Just.

Transport públic

 1. Implantarem el servei de “bus a la demanda” al barri de Can Candeler.
 2. Millorarem la freqüència del Just Tram i el passarem de 30 a 20 minuts.
 3. Aconseguirem implantar una línia de bus directe a l’estació de Renfe de Sant Feliu.

Vehicle motoritzat i aparcaments

 1. Aplicarem la Zona Verda perquè hi hagi més espais d’aparcament al carrer, amb preus especials per a persones residents, al centre i a les Basses de Sant Pere com a barris amb més necessitat d’aparcament al carrer.
 2. Crearem places d’aparcament a la zona centre i comercial. És necessari augmentar les places d’aparcament de vehicles.
 3. Augmentarem els sensors de la Zona Blava a la resta del municipi, així com els cartells indicadors de les mateixes.

Seguretat viària

 1. Crearem un Circuit d’Educació Viària a la zona del Parc Ciclista, amb Esplugues, Sant Joan Despí, Cornellà i Sant Feliu per fomentar la seguretat viària i els bons hàbits relacionats amb les noves formes de mobilitat.
 2. Implantarem més millores de seguretat viària amb l’objectiu d’arribar a tenir zero accidents, aplicant el Pla Local de Seguretat Viària i tenint especial atenció als diferents Polígons industrials de Sant Just.
 3. Seguirem realitzant campanyes sobre seguretat viària als centres educatius.